FAQ items aan het laden...

introductie

Als je elektronische muziek wilt produceren en behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding, dan kies je voor de opleiding producer van Pyntago. Je krijgt les op de manier waar Pyntago bekend om staat: kleine groepen en dus veel persoonlijke aandacht. Jouw muziek staat centraal tijdens de opleiding, ongeacht je muziekstijl. Met dit samenhangende lesprogramma werk je intensief en praktijkgericht aan het produceren van je eigen tracks.

Hoofdonderwerpen

 • Produceren van je eigen tracks

  Dit is eigenlijk waarom je deze producer opleiding gaat volgen, muziek leren maken, je eigen tracks! De lessen worden dan ook gegeven door Ableton Live gecertifieerde leraren die zelf elektronische muziek maken en uitbrengen. Hun begeleiding is er op gericht je de stof te laten begrijpen en toe te passen in je eigen muziek. Je leraren staan dan ook altijd klaar om je vragen te beantwoorden, ook buiten de lessen om. Omdat je alleen maar leert door te doen, krijg je in de les veel praktische opdrachten en krijg je huiswerk mee.

 • Compleet overzicht van Ableton Live (8 lessen)

  Omdat je eigen tracks wilt produceren in, maken we in 8 lessen een vliegende start met Ableton Live. Je ontdekt in deze 8 lessen stap voor stap de unieke mogelijkheden van Ableton Live en werkt meteen al toe naar het maken van een opzet in je eigen stijl.

  Onderwerpen die aan bod komen zijn: Session view, arrangement view, MIDI, Simpler, Effecten, Warping, Analyse, Drumrack.

 • Muziektheorie (3 lessen)

  Je wilt natuurlijk weten hoe muziek in elkaar zit en hoe je muziektheorie kunt gebruiken om betere ritmes en melodieën te maken. Al spelende wijs leer je het keyboard gebruiken, en maak je kennis met toonladders, akkoorden en akkoordprogressies. Daarbij wordt rekening gehouden met wat voor elektronische muziek producers belangrijk is.

  Onderwerpen die aan bod komen zijn: toonladders, akkoorden, akkoordenprogressies.

 • Sounddesign met synthesizers en samplers (9 lessen)

  Je loopt met samples al snel tegen beperkingen aan, en synth-presets hebben steeds nét niet de geluiden die jij zoekt. Tijdens deze lessen leer je hoe subtractieve synthese werkt. Subtractieve synthese komt terug in ongeveer 95% van alle synthesizers, zowel hardware als software. Dus als je dat begrijpt, dan kun je met vrijwel elke synth uit de voeten. Daarnaast krijg je verdieping en leer je werken met populaire, maar gevorderde synths zoals Serum en Spire.

  Onderwerpen die aan bod komen zijn: zelf geluiden maken vanaf nul, presets doorgronden en aanpassen, bouwstenen van subtractieve synthesizers software synths (o.a. Sylenth1, Serum), effecten toepassen, bassen en leads maken.

 • Mixing en mastering (10 lessen)

  Je leert in dit onderdeel allereerst hoe belangrijk een goede akoestiek in je studio is. Daarna leer je om de losse geluiden in je track tot een goedklinkend geheel te mixen. Daarvoor is het nodig dat je EQ, panning, compressie en galm op een bewuste manier leert gebruiken. Als de mix eenmaal in balans is, dan is het tijd voor de mastering. Mastering is essentieel voor professioneel klinkende tracks, maar wat houdt het precies in? Je ontdekt wat er wel en niet mogelijk is in mastering, en maakt kennis met veelgebruikte mastering technieken.

  Onderwerpen die aan bod komen zijn: bewust toepassen van EQ, compressie, limiting en galm, breedte, diepte en hoogte in je mix, denken in frequenties, gestructureerd mixen, gebruik van referentietracks, goed laag in je mix en master, zelf masteren en eindmixen aanleveren bij een masteraar, samplerate, bitdiepte en bestandsformaten, inzicht in de eisen aan een master in jouw genre, uitleg en persoonlijk advies over akoestiek.

 • Andere onderwerpen die aan bod komen. (6 lessen)

  Zoals al duidelijk is gaat het tijdens deze opleiding om het maken van je eigen tracks. Maar er komen nog veel meer onderwerpen aan bod die belangrijk zijn in het hele proces van muziek maken, uitbrengen en uitvoeren:

  Onderwerpen die ook aan bod komen zijn: Live optreden met Ableton Live en Push, promotie en gebruik van social media, BUMA / STEMRA en contracten, maken van een goede demo, labels benaderen, muziek analyseren.

opleiding producer

PRODUCEREN

TRACKS LEREN MAKEN

Je leert tijdens de opleiding werken met Ableton Live en ontdekt wat er komt kijken bij het produceren van tracks. De muziektheorie lessen helpen je bij het maken van dragende baslijnen, stuwende ritmes en logische akkoordenprogressies. De synthese- en sounddesignlessen behandelen veel gebruikte technieken, zodat je daarna je eigen unieke geluiden kunt maken. Natuurlijk leer je ook wat er nodig is om je eindmix goed te laten klinken en krijg je begeleiding om jouw tracks naar een release-waardig niveau te tillen.

 • Zelf tracks maken

 • Werken met EQ, compressie en galm

 • Zelf geluiden maken met subtractieve synthese

 • Sneller tracks maken door muziektheorie

 • Akoestiek

 • Je eigen tracks masteren

 • Eerlijke blik op de muziekindustrie

EXTRA

AANVULLENDE ZAKEN

De lessen van de opleiding producer worden gegeven door Ableton gecertifeerde leraren die zelf elektronische muziek maken en uitbrengen. Hun begeleiding is er op gericht je de stof te laten begrijpen en toe te passen in je eigen muziek. Je leraren staan dan ook altijd klaar om je vragen te beantwoorden, ook buiten de lessen om. Omdat je alleen maar leert door te doen, krijg je in de les veel praktische opdrachten en krijg je huiswerk mee.

INFORMATIE

 • Prijs: € 3750,-

 • Betaling mag in 3 termijnen

 • Betaal in 1x en krijg 2% korting!

 • Aantal lessen: 36 lessen van 3 uur

 • Lestijden: 19:00 t/m 22:00 uur en in overleg

 • Maximaal aantal studenten: 10

 • Inclusief Ableton Live Suite t.w.v. € 599,-

 • Persoonlijke begeleiding

 • Toegankelijk voor alle muziekstijlen

 • Studiebelasting: ± 3 uur per week

 • Belastingteruggave mogelijk!

STARTDATA

Nieuwe data worden dit jaar bekend gemaakt.

INSCHRIJVEN EN BETALEN IN 1 TERMIJN VAN €3675,-
INSCHRIJVEN EN BETALEN IN 2 TERMIJNEN VAN €1875
INSCHRIJVEN EN BETALEN IN 3 TERMIJNEN VAN €1250